Skupno število ogledov strani

petek, 3. december 2010

Mlada atletinja Doroteja Osojnik, članica našega društva

PRESTAVITEV NAŠIH MLADIH TALENTOV - ŠPORTNIKOV OBČINE PUCONCI

Predstavljam Vam mlado in perspektivno športnico - atletinjo
Dorotejo Osojnik, rojeno 1997 leta iz Vaneče. Doroteja je pridna in marljiva učenka osmega razreda osnovne šole Puconci. Atletiko, kraljico športov je že vzljubila kot deklica. Prve korake teka je naredila že v drugem razredu osnovne šole. Od takrat pa je pričela marljivo vaditi in svoj prosti čas namenjati teku. Kljub obveznostim v šoli je našla vsakodnevno čas za treniranje. Preteče mnoge poti blizu svojega doma na Vaneči, v bližina Doma borcev in mladine. Srečo ima, da ob njenih treningi in tekmovanjih stojijo brat Sebastijan, mama Silva in oče Jože. Veliko vzpodbudo in voljo pa ji dajeta babica Jolanka in dedek Jože, pa tudi stric Martin in drugo sorodstvo. Vsi so ponosni na njen interes in voljo. Vedno tudi najdejo čas, da jo vzpodbujajo in jo zapeljejo na mnoga tekmovanja po Sloveniji, pa tudi v tujino. Že pet let hodi na tekmovanja v tekih za pomurski pokal in na tekmovanja za mednarodni pokal treh držav ( Slovenije, Avstrije, Madžarske). Njene uspehe in rezultate lahko vidite na priloženi sliki in v vitrini, ki je polna uspešnih nastopov (slika). Ponosna je na vse nastope in tekmovanja, na vsakem pa je bilo veliko naporov, vztrajnosti in odpovedovanj.

Do petega razreda je bila odličnjakinja, v 6 in 7 razredu pa je dosegla prav dober uspeh. Sedanja angažiranost pa ji vzame veliko časa ali kljub temu ne zanemarja učenja, a kljub temu se ta angažiranost pri učnem uspehu nekoliko pozna. Veliko svojega prostega časa nameni športu: tekanju, kolesarjenju in rolanju, pa tudi drugim športom na osnovni šoli. Trikrat tedensko odhaja na treninge v M. Soboto, kjer že nekaj mesecev pridno trenira pri atletskem klubu AK PANVITA. Vse sobote in nedelje od spomladi do jeseni pa se udeležuje tekmovanj. Letos je bila tudi na državnem šolskem tekmovanju v Ljubljani, kjer je v teku na 300 m dosegla 9 mesto, kar je bil tudi največji vzrok, da je začela nazaj trenirati. Leta 2007 se je v Velenju udeležila državnega prvenstva v krosu, kjer je nastala fotografija z Jolando Čeplak (slika).
Doroteja je vsestranska in pridna učenka, športnica, kaže tudi velik interes do zgodovine, miroljubnosti, spoštovanju vrednot NOB in miru. Zato si v Krajevni organizaciji borcev za vrednote NOB Puconci prizadevamo, da jo bomo, kot naši mladi članici promovirali v našem in širšem prostoru. V tej zvezi bo obogatila našo spletno stran in dobila posebno mesto. Predstavitev pa tudi pomeni poziv tistim športnim delavcem, da posvečajo vsem športnikom, tudi mladim, ki kažejo interes in voljo do napornih športnih panog. Da se izdela seznam perspektivni mladih nadarjenih športnikov in posveča malo večja skrb. Pa tudi ob podeljevanju priznanj funkcionarjem zveze namenijo le-te tudi takšnim mladim ljudem.
Draga Doroteja iskreno ti čestitamo in želimo še mnogo volje ter vztrajnosti, športnih uspehov, promocije naše osnovne šole, Krajevne organizacije in območja občine Puconcev, vasi Vaneče. Pa tudi uspešnega šolanja in nato, da uspešno prideš do želene izobrazbe ter poklica. Za dosedanje uspehe sprejmi našo iskreno čestitko in še obilo osebne ter športne sreče.
Jože ČASAR, predsednik KO BZV NOB Puconci

Klik na sliko jo poveča.