Skupno število ogledov strani

nedelja, 1. avgust 2010

Relacije pohodov in kolesarjenja

Nasvet
Pri relacijah pohodov in kolesarjenja smo vam avtorji v zemljevide pri vsaki relaciji postavili spodaj dva napisa: "Zemljevid" in "Pot za 5. pohod". In če jih kliknete se bodo pred vami prikazale posamezne vrisane relacije.
Zemljevid bo prikazan, če imate na Geopedii vključeno zgoraj desno "Topo". Če je pa vključen napis "Ortofoto" pa vidimo letalski posnetek.
"Pot za 5. pohod" pa predstavlja točke, na katere spet kliknemo in na levi strani so te točke opisane. Na zemljevidu jih pa vidimo od blizu. Rabite lahko F11 za celi ekran. Z drsnikom na levi strani pa lahko zemljevid povečate ali pomanjšate. Čisto levo pa so podatki o lokaciji, višini, dolžini, lahko vidimo kolikokrat je bila odprta ta spletna stran, to stran lahko izvozite v *. gpx obliki. Vidimo lahko "Profil" poti. Desno zgoraj pa si lahko posamezne etape celo natisnete.
Vse to in še mnogo več vam nudi "Geopedia". A ni bil dober nasvet !


RELACIJA KOLESARJENJA
Vrt spominov in prijateljstva Petanjci
Zbor kolesarjev bo ob 10 uri na Vrtu spominov in prijateljstva v Petanjcih. Krajšo slovesnost bo organiziral Ernest Ebenšpanger. Pot bo kolesarje vodila iz Petanjcev skozi Tišino, Vančo vas, Borejce, Kupšince, Veščico, Polano in Gorico do Puconcev, kjer bo krajši postanek pri spominskem obeležju pri osnovni šoli Puconci. Nato bodo kolesarjenje nadaljevali skupaj s pohodniki v smeri proti Vaneči. Kolesarji naj imajo oblečene odsevne jopiče! Vodja kolesarjev bo Ludvik Tornar.
Pot za 5. pohod


RELACIJE POHODNIKOV
Murska Sobota
Ob 8.uri zbirališče pri Brumnovi hiši sodna ulica 1. Kratki pozdravni govor in položitev venca na spominsko obeležje NOB opravi Mileva Veren.
Vodja pohoda je Franc Knaus.
Pohod poteka po pločnikih Cankarjeve in Tišinske,mimo krožišča obvoznice k spomeniku NOB v Črnskih mejah.
Zemljevid.
Pot za 5. pohod

Črnske meje

Zbirališče ob 8.55 uri je pri spomeniku v Črnskih mejah. Pozdravni govorin položitev venca k spomeniku opravi Jože Bagaroš.
Nato poteka pohod po poljski poti, nato po pločnikih skozi Černelavce, Polano in Gorico,
skozi železniški podhod v Puconce skozi park in mimo evangeličanske cerkve do vhoda Osnovne šole.
Zemljevid
Pot za 5.pohod

Puconci
Ob 11 uri je nadaljevanje pohodapohodnikov iz Murske Sobote in iz Puconec, ki jih vodi Franc Kočar.
Zemljevid
Pot za 5. pohod

Vaneča
Predviden prihod pohodnikov, kolesarjev in vseh k Domu borcev NOB, veteranov vojne 91 in mladine na Vaneča je ob 12. uri.
Sledila pa bo zaključna proslava,
po proslavi pa bo tovariško in ljudsko srečanje ob glasbi.

Zemljevid
Pot za 5.pohod

Na Vaneča bodo prišle s severne strani še tri pohodne skupine, Bodonci, Moščanci in Pečarovci, ki se bodo v Pečarovcih pri stari šoli združile in po gozdni poti krenile k Spominskemu domu na Vaneča.

Bodonci

Zbirališče ob 8.00 uri je pri gasilsko-vaškem domu. Sledi kratki pozdravni nagovor Karela Severja.Pohodnike vodi Daniel Pelcl skozi spodnje Bodonce po gozdni poti v Pečarovce do domačije Huber, Pečarovci št.119, kjer se tem pohodnikom pridružijo pohodniki iz Pečarovcev. Sledi krajša spominska slovesnost in odkritje spominskega obeležja v spomin na prikrito zdravljenje ranjenega Filipa Korošca Bora, komandanta Prekmurske čete. Ob 10.10 sledi odhod k spominskem obeležju na stari osnovni šoli, kjer se pridružijo pohodniki iz Pečarovcev in Moščanec. Nato sledi položitev venca in se pohod nadaljuje k Domu borcev in mladine na Vanečo. Vodja vseh teh pohodnikov je Ludvik Glažar.
ZemljevidPot za 5.pohod

Moščanci
Zbirališče je ob 11.uri pri spominskem obeležju. Sledi položitev venca in obuditev spomina.
Nato sledi pohod do Pečarovec do spominskega obeležja NOB pri stari OŠ.
Vodja pohoda je Ludvik Glažar.
Pri spominskem obeležju v Pečarovcih se jim pridružijo pohodniki iz Pečarovec in Bodonec.
Zemljevid
Pot za 5.pohod

Pečarovci

Kratki pozdravni govor in položitev venca k spominskemu obeležju opravi
Karel Žekš.
Nato formirajo skupno pohodno skupina - Bodonci, Moščanci in Pečarovci in se odpravijo k Domu borcev in mladine na Vaneča.
Zemljevid
Pot za 5.pohod

====================================================================